BKR: toename betalingsachterstanden

BKR: toename betalingsachterstanden

BKR meldt dat in 2012 het aantal consumenten met een betalingsachterstand is gestegen.

Wel concludeert algemeen directeur BKR Peter van den Bosch dat consumenten in 2012 voorzichtiger zijn met het afsluiten van een lening. Het aantal afgesloten nieuwe leningen is namelijk gedaald.

BKR adviseert consumenten om alert te zijn op hun financiële situatie en gebruik te maken van instanties als het Nibud. “Overzicht van alle openstaande rekeningen is hierbij van groot belang. Het gaat immers niet alleen om betalingsproblemen bij leningen. Sterker nog. Consumenten worstelen vooral met het betalen van andersoortige rekeningen zoals de huur, zorgverzekering of een abonnement. Juist deze betalingsachterstanden groeien namelijk harder dan die bij leningen. Op het totaal aan betalingsproblemen hebben wij onvoldoende zicht. De consument is er uiteindelijk de dupe van dat achterstanden niet centraal worden geregistreerd omdat schulden zich nu nog steeds ongemerkt op kunnen stapelen. En bij onzichtbare schulden is niemand gebaat.” aldus Van den Bosch.

Zie ook het persbericht van BKR