Consumentenvertrouwen licht toegenomen

Consumentenvertrouwen licht toegenomen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat consumenten in januari minder somber waren dan in december. Het consumentenvertrouwen steeg met 4 punten naar -35. Consumenten waren vooral minder pessimistisch over het economisch klimaat. Ook de koopbereidheid nam licht toe. Het consumentenvertrouwen blijft echter laag.

Consumenten waren in januari 2013 veel minder negatief over het economisch klimaat in de komende 12 maanden dan een maand eerder. De indicator verbeterde 11 punten. Het oordeel van consumenten over de economische situatie in de afgelopen 12 maanden veranderde niet. Per saldo verbeterde het oordeel over het economisch klimaat met 6 punten. De deelindicator kwam in januari uit op -58.

Verder meldt het CBS dat in janurai de stemming van consumenten over hun eigen financiële situatie verbeterde. Het oordeel over het doen van grote aankopen veranderde echter niet. De deelindicator koopbereidheid verbeterde 3 punten en kwam uit op -20. Daarmee is de koopbereidheid nog altijd laag.

Bron: CBS.nl, 21-01-2013