CBS: huizenprijzen flink gestegen

CBS: huizenprijzen flink gestegen

Bestaande koopwoning zijn in juli 4,9% duurder geworden dan in juli 2015. De laatste keer dat sprake was van dergelijke stijgingspercentages was bijna 12 jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van CBS en Kadaster. Het onderzoek laat tevens zien dat de woningprijzen in augustus 2008 een piek bereikten, om vervolgens te dalen tot een dieptepunt in juni 2013. Sindsdien stijgen de prijzen weer en het gemiddeld prijsniveau ligt inmiddels 11,1% hoger dan tijdens het dieptepunt. Ten opzichte van de piek in 2008 liggen de prijzen echter nog 12,8% lager.

Naast de prijzen zit ook het aantal verkochte woningen in de lift. Het Kadaster registreerde in de eerste 7 maanden van dit jaar 112.935 verkochte woningen, ruim 20% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.