CBS: omzetgroei auto- en motorbranche sterk teruggevallen

CBS: omzetgroei auto- en motorbranche sterk teruggevallen

Volgens de Kwartaalmonitor Auto-en motorbranche van het CBS bedroeg de omzetstijging in de auto- en motorbranche in het derde kwartaal van 2016 slechts 1% t.o.v. hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dit is de laagste groei sinds het eerste kwartaal van 2015. In het tweede kwartaal van dit jaar was nog sprake van een groei van 7,9%. In het vierde kwartaal van 2015 bedroeg de groei zelfs 23,6%, maar dat kwartaal ging vooraf aan een wijziging van de belastingtarieven voor zakelijke auto’s.

Als we kijken naar de afzonderlijke deelbranches valt met name de omzetdaling bij importeurs op. Deze bedroeg in het derde kwartaal van 2016 maar liefst 9,4% ten opzichte van het derde kwartaal in 2015. De omzet nam in de andere deelbranches nog wel toe, maar de groeipercentages waren beduidend lager dan in het tweede kwartaal van dit jaar. De motorbranche presteerde met een groei van 6,5% het beste in het derde kwartaal.

Klik hier om het bericht van het CBS te lezen.