CBS: consumenten geven meer uit en hebben vertrouwen in economisch klimaat

CBS: consumenten geven meer uit en hebben vertrouwen in economisch klimaat

Volgens het CBS hebben consumenten in oktober 2,7% meer uitgegeven dan in dezelfde maand een jaar eerder. De procentuele groei van de binnenlandse consumptie van huishoudens was sinds jaren niet zo groot. Vooral de uitgaven aan duurzame goederen stegen flink (8,1%). En alhoewel de omstandigheden voor consumptie in december iets minder gunstig zijn dan in oktober, blijft het consumentenvertrouwen in december onverminderd positief, aldus het CBS. Net als in oktober en november berekende het Bureau het consumentenvertrouwen in december op 12, de afgelopen 9 jaar was deze score niet zo hoog.

Klik hier om het bericht van het CBS over de uitgaven van consumenten te bekijken.

Klik hier om het bericht van het CBS over het consumentenvertrouwen te bekijken.