CBS: ook in november stijgt omzetgroei winkeliers flink

CBS: ook in november stijgt omzetgroei winkeliers flink

Nadat oktober 2016 al een omzetgroei van de detailhandel liet zien van maar liefst 5,4% ten opzichte van diezelfde maand een jaar eerder, was ook november 2016 een goede maand voor winkeliers, aldus het CBS. In november steeg de omzet met 4,5% ten opzichte van een jaar eerder. Dat komt overeen met de hoogste omzetgroei in jaren, op oktober na. Net als in oktober lieten met name de deelbranches kleding, doe-het-zelfwinkels, keukens, vloeren en drogisterijen en parfumerieën een stevige groei zien. De detailhandel in schoenen en lederwaren, speciaalzaken en consumentenelektronica lieten daarentegen een krimp zien. De omzet van fysieke winkels in consumentenelektronica krimpt daarmee al voor de 16e maand op rij.

De omzet van webwinkels groeide in november met maar liefst 24,5% ten opzichte van november 2015.

Klik hier om het bericht van het CBS te bekijken.