CBS: producentenvertrouwen industrie verder gestegen

CBS: producentenvertrouwen industrie verder gestegen

Het producentenvertrouwen is in januari verder gestegen naar 6,0, aldus het CBS. Dat is de hoogste stand sinds maart 2008. Het saldo % positieve en % negatieve antwoorden bedroeg in december nog 4,7. Sinds oktober 2014 is sprake van een positief sentiment. De industrieel ondernemers zijn in januari positiever over hun orderportefeuille, in hun oordeel over de voorraden gereed product en over de verwachte productie in de komende drie maanden. In de bedrijfsklasse hout-, en bouwmaterialen is het producentenvertrouwen het grootst, gevolgd door ondernemers in de branche aardolie en chemie. Producenten in voeding- en genotmiddelen zijn scoren het laagst, maar ook in deze branche is het vertrouwen positief.

Klik hier om het bericht van het CBS te bekijken.