CBS: economische groei bedroeg in 2016 2,1%

CBS: economische groei bedroeg in 2016 2,1%

Volgens eerste berekeningen van het CBS is de Nederlandse economie in het vierde kwartaal van 2016 met 0,5% gegroeid ten opzichte van het derde kwartaal. Dit komt overeen met een groei van 2,3% ten opzichte van het vierde kwartaal in 2015. Daarmee is sprake van het elfde kwartaal op rij dat de economie groeit. De groei ten opzichte hetzelfde kwartaal een jaar eerder wordt vooral veroorzaakt door een toename de export en consumptie door gezinnen. Huishoudens gaven volgens het CBS vooral meer uit aan kleding, auto’s en elektronische apparaten. De investeringen lieten echter een daling zien ten opzichte van het vierde kwartaal van 2015. Over heel 2016 kwam de groei uit op 2,1%.

Klik hier om het bericht van het CBS te bekijken.