Dijsselbloem geeft AFM de bevoegdheid van reclameverbod voor risicovolle financiële producten.

Dijsselbloem geeft AFM de bevoegdheid van reclameverbod voor risicovolle financiële producten.

Op 20 februari heeft Minister Dijsselbloem een AmvB in consultatie gedaan waarin hij de AFM de bevoegdheid geeft om reclame-uitingen door financiële ondernemingen voor bepaalde financiële producten te verbieden.
De AFM noemt het reclameverbod bij monde van voorzitter Merel van Vroonhoven ‘een belangrijk middel in de strijd tegen giftige producten’. De AFM bereidt het verbod inmiddels voor en is op 20 februari een consultatie gestart van de markt. De AFM wil flitskredieten en ‘kredieten met een langere looptijd met een zeer hoge kredietvergoeding’ onder het verbod brengen. Ook voor onderstaande beleggingsproducten zou volgens de AFM het verbod moeten gelden:

  • Binaire opties
  • Warrants
  • Coco’s
  • CfD’s met een mogelijkheid tot restschuld
  • CfD’s met een hefboom van 10 of hoger
  • Turbo’s met een hefboom van 10 of hoger
  • Futures met een hefboom van 10 of hoger

Klik hier om het bericht van de Rijksoverheid te bekijken.
Klik hier om het bericht van de AFM te bekijken.