AFM: Incassobureaus vergunningplichtig

AFM: Incassobureaus vergunningplichtig

Incassobureaus die bemiddelen in krediet of aanbieder zijn van krediet moeten voor 7 april 2017 een vergunningaanvraag hebben ingediend bij de AFM. Doen zij dit niet dan zullen zij hun werkzaamheden moeten aanpassen zodat geen sprake meer is van bemiddelen of aanbieden. Als de vergunningaanvraag voor 7 april is gedaan mogen incassobureaus hun vergunningplichtige activiteiten voortzetten totdat door de AFM een beslissing is genomen. Het maken van een nieuwe betalingsregeling met geldleners door incassobureaus voldoet aan de kwalificatie bemiddeling en is dus ook een vergunningplichtige activiteit.

Deze vergunningplicht komt voort uit de leidraad ‘Consumenten en Incassotrajecten’, die op 14 november 2016 door de AFM werd gepubliceerd.

Klik hier om het bericht van de AFM te bekijken.