CBS: consumentenvertrouwen stijgt verder en consumenten gaven ook in december meer uit.

CBS: consumentenvertrouwen stijgt verder en consumenten gaven ook in december meer uit.

Volgens het CBS hebben consumenten in december 2,5% meer uitgegeven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat is nagenoeg hetzelfde percentage als in november en oktober. Vooral de uitgaven aan overige goederen, w.o. gas (+7,3%) en duurzame goederen (+6,1%) stegen in december flink ten opzichte van een jaar eerder.

Daarnaast is het consumentenvertrouwen in februari gestegen, aldus het CBS. Het Bureau berekende het consumentenvertrouwen in februari op 14, dat betekent een stijging van 1 punt t.o.v. januari en het hoogste niveau in 9,5 jaar.

Klik hier om het bericht van het CBS over de uitgaven van consumenten te bekijken.

Klik hier om het bericht van het CBS over het consumentenvertrouwen te bekijken.