CBS: producentenvertrouwen in februari opnieuw gestegen

CBS: producentenvertrouwen in februari opnieuw gestegen

Het producentenvertrouwen is in februari verder gestegen naar 7,0,  zo meldt het CBS. Dat is de hoogste stand sinds maart 2008. Het saldo % positieve en % negatieve antwoorden bedroeg in januari nog 6,0. Sinds oktober 2014 is sprake van een positief sentiment. De industrieel ondernemers zijn in februari positiever over hun orderportefeuille en in hun oordeel over de verwachte productie in de komende drie maanden. In de bedrijfsklasse hout-, en bouwmaterialen is het producentenvertrouwen het grootst, gevolgd door ondernemers in de bedrijfsklasse Textiel, kleding en leer. In de deelbranche Transportmiddelen is het vertrouwen het laagst, maar ook in deze branche is het vertrouwen positief.

Klik hier om het bericht van het CBS te bekijken.