CBS: inflatie februari licht gestegen tot 1,8%

CBS: inflatie februari licht gestegen tot 1,8%

De inflatie is in februari gestegen tot 1,8% ten opzichte van een jaar eerder, aldus het CBS. Dat is 0,1 procentpunt hoger dan in januari, toen de inflatie nog 1,7% bedroeg. De prijzen stijgen daarmee voor de vijfde maand op rij. De toename kan volgens het CBS vooral worden verklaard door de prijsstijging van benzine en kleding. Deze inflatiecijfers zijn gebaseerd op de zogenaamde consumentenprijsindex (CPI). Daarnaast berekent het CBS de inflatie ook op basis van de Europees geharmoniseerde prijsindex (HICP), zodat een vergelijking kan worden gemaakt met de inflatie in andere EU-lidstaten. Op basis van de HICP kwam de inflatie in Nederland in februari uit op 1,7% (1,6% in januari). Daarmee ligt de inflatie in Nederland lager dan de inflatie in de eurozone, die in februari uitkwam op 2,0 % (1,8% in januari).

Klik hier om het bericht van het CBS te bekijken.