CBS: inflatie maart gedaald naar 1,1%

CBS: inflatie maart gedaald naar 1,1%

De inflatie is in maart gedaald naar 1,1% ten opzichte van een jaar eerder, aldus het CBS. Dat is 0,7 procentpunt lager dan in februari, toen de inflatie nog 1,8% bedroeg. De afname kan volgens het CBS vooral worden verklaard door de prijsontwikkeling van kleding en benzine. Deze inflatiecijfers zijn gebaseerd op de zogenaamde consumentenprijsindex (CPI). Daarnaast berekent het CBS de inflatie ook op basis van de Europees geharmoniseerde prijsindex (HICP), zodat een vergelijking kan worden gemaakt met de inflatie in andere EU-lidstaten. Op basis van de HICP kwam de inflatie in Nederland in maart uit op 0,6% (1,7% in februari). Daarmee ligt de inflatie in Nederland lager dan de inflatie in de eurozone, die in maart uitkwam op 1,5 % (2,0% in februari).

Klik hier om het bericht van het CBS te bekijken.