De Hypotheker: Rentevaste periode hypotheek steeds langer

De Hypotheker: Rentevaste periode hypotheek steeds langer

Steeds meer mensen kiezen bij het afsluiten van een hypotheek voor een langere rentevaste periode, dat blijkt uit de Hypotheek Index van De Hypotheker. Deze Index maakt melding van een afname van hypotheken met een rentevaste periode van 5 jaar met 50% in het 1e kwartaal van dit jaar t.o.v. het 1e kwartaal 2016. In deze periode namen hypotheken met een rentevaste periode van 30 jaar juist met 33% toe, aldus De Hypotheker. De Index laat tevens zien dat hypotheken met een rentevaste periode van 20 jaar nog steeds het populairst zijn. De oorzaken van het langer vastzetten van de hypotheekrente moeten volgens de Hypotheker met name gevonden worden in ‘de lage rente en de kleine verschillen tussen de rentevaste periodes vanwege de groeiende concurrentie op de hypotheekmarkt’.

Klik hier om het bericht van De Hypotheker te bekijken.