CBS: groei consumptie februari neemt af, maar consumentenvertrouwen groeit verder

CBS: groei consumptie februari neemt af, maar consumentenvertrouwen groeit verder

Volgens het CBS hebben consumenten in februari 0,8% meer uitgegeven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat is en lager groeipercentage dan in voorafgaande maanden. Vooral aan voedings- en genotsmiddelen (+1,5%) werd volgens het CBS meer uitgegeven dan een jaar eerder. De CBS consumptieradar laat zien dat de omstandigheden voor consumptie zijn in april gunstiger dan in maart. De omstandigheden worden o.a. bepaald door de verwachtingen van consumenten, arbeidsmarktontwikkelingen en vermogensontwikkelingen.

Daarnaast is het consumentenvertrouwen in april verder gestegen, aldus het CBS. Het saldo % positieve en % negatieve antwoorden stijgt met 2 punten en komt uit op 26. Sinds februari 2001 was het consumentenvertrouwen niet meer zo groot. Zowel de deelindicator economisch klimaat, als koopbereidheid lieten een stijging zien.

Klik hier om het bericht van het CBS over de uitgaven van consumenten te bekijken.
Klik hier om het bericht van het CBS over het consumentenvertrouwen te bekijken.