Rabobank: economische groei 2017 2,2%

Rabobank: economische groei 2017 2,2%

De Nederlandse economie zal dit jaar met 2,2% groeien en volgend jaar met 1,9%, dat blijkt uit het Economisch Kwartaalbericht van de Rabobank. Na 2018 zal de inhaalgroei voorbij zijn en verwacht de Rabobank een structurele groei van rond de 1,2% per jaar. Ondanks dat de consumptie in het eerste kwartaal 0,1% lager lag dan in het kwartaal ervoor, zal de consumptie de komende kwartalen weer toenemen en bijdragen aan de economische groei. Het kwartaalbericht gaat uit van een groei van de particuliere consumptie van 1,9% dit jaar en 1,8% in 2018. Wel wordt de ontwikkeling van het besteedbaar inkomen op de lange termijn ‘zorgwekkend’ genoemd. De werkloosheid zal volgens de Rabobank dit jaar dalen naar 5,0% van de beroepsbevolking en naar 4,5% in 2018.

Klik hier om het bericht van de Rabobank te bekijken.