CBS: consumptie huishoudens neemt toe met 2,7% in april; consumentenvertrouwen juni onverminderd positief

CBS: consumptie huishoudens neemt toe met 2,7% in april; consumentenvertrouwen juni onverminderd positief

Volgens het CBS hebben consumenten in april 2,7% meer uitgegeven dan in dezelfde maand een jaar eerder. In maart bedroeg de groei nog 1,6%. Vooral aan duurzame goederen (+6,4%) werd volgens het CBS meer uitgegeven dan een jaar eerder. De CBS consumptieradar laat zien dat de omstandigheden voor consumptie in juni iets minder gunstig zijn dan in april. De omstandigheden worden o.a. bepaald door de verwachtingen van consumenten, arbeidsmarktontwikkelingen en vermogensontwikkelingen.

Daarnaast is het consumentenvertrouwen in juni gelijk gebleven, aldus het CBS. Het saldo % positieve en % negatieve antwoorden komt ook in juni uit op 23, dat is ruim boven het langjarig gemiddelde. De deelindicator economisch klimaat neemt iets af en koopbereidheid neemt iets toe.

Klik hier om het bericht van het CBS over de uitgaven van consumenten te bekijken.
Klik hier om het bericht van het CBS over het consumentenvertrouwen te bekijken.