CBS: Consumptie in mei ruim 2% gestegen; consumentenvertrouwen juli iets hoger

CBS: Consumptie in mei ruim 2% gestegen; consumentenvertrouwen juli iets hoger

Volgens het CBS hebben consumenten in mei ruim 2% meer uitgegeven dan in dezelfde maand een jaar eerder. In april bedroeg de groei nog 2,7%. Vooral aan duurzame goederen (+5,8%) werd volgens het CBS meer uitgegeven dan een jaar eerder. De CBS consumptieradar laat zien dat de omstandigheden voor consumptie in juli iets gunstiger zijn dan in juni. De omstandigheden worden o.a. bepaald door de verwachtingen van consumenten, arbeidsmarktontwikkelingen en vermogensontwikkelingen.

Daarnaast is het consumentenvertrouwen in juli licht gestegen, aldus het CBS. Het saldo % positieve en % negatieve antwoorden komt in juli uit op 25, dat is ruim boven het langjarig gemiddelde. Zowel de deelindicator economisch klimaat als koopbereidheid nemen iets toe t.o.v. juni.

Klik hier om het bericht van het CBS over de uitgaven van consumenten te bekijken.
Klik hier om het bericht van het CBS over het consumentenvertrouwen te bekijken.