CBS: Consumentenvertrouwen augustus licht gestegen; Consumptie juni +2,2%

CBS: Consumentenvertrouwen augustus licht gestegen; Consumptie juni +2,2%

Volgens het CBS hebben consumenten in juni 2,2% meer uitgegeven dan in dezelfde maand een jaar eerder. In april en mei lag de groei ook boven de 2%. Vooral aan duurzame goederen (+4,6%) werd volgens het CBS meer uitgegeven dan een jaar eerder. De CBS consumptieradar laat zien dat de omstandigheden voor consumptie in augustus gunstiger zijn dan in juni. De omstandigheden worden o.a. bepaald door de verwachtingen van consumenten, arbeidsmarktontwikkelingen en vermogensontwikkelingen.

Daarnaast is het consumentenvertrouwen in augustus licht gestegen t.o.v. juli, aldus het CBS. Het saldo % positieve en % negatieve antwoorden komt in augustus uit op 26, dat is ruim boven het langjarig gemiddelde. De deelindicator economisch klimaat is licht gestegen, de deelindicator koopbereidheid blijft gelijk.

Klik hier om het bericht van het CBS over de uitgaven van consumenten te bekijken.
Klik hier om het bericht van het CBS over het consumentenvertrouwen te bekijken.