Rabobank start met naam-nummer controle

Rabobank start met naam-nummer controle

De Rabobank is vandaag van start gegaan met de zogenaamde IBAN-Naam Check bij internet- en mobielbankieren. Bij online overboekingen naar Nederlandse rekeningnummers wordt voortaan gecheckt of naam en nummer overeenkomen. Indien de ingevulde naam bij een IBAN anders is dan de naam die bij de bank bekend is ontvangt de klant hiervan een melding op het scherm. Het systeem is ontwikkeld door de Rabobank en zal later ook door andere Nederlandse banken worden ingevoerd. Uit onderzoek van Nederlandse banken blijkt dat op maandbasis sprake is van ongeveer 1.300 verkeerde overboekingen. De meeste gevallen worden veroorzaakt door het gebruik van oude rekeningnummers of vergissingen, maar in ongeveer 200 gevallen wordt melding gemaakt van fraude. Met de IBAN-Naam Check kunnen veel van deze verkeerde overboekingen worden voorkomen.

Klik hier om het bericht van de Rabobank te bekijken.