CBS: Consumenten gaven in september 3,1% meer uit, vertrouwen blijft positief

CBS: Consumenten gaven in september 3,1% meer uit, vertrouwen blijft positief

Volgens het CBS hebben consumenten in september 3,1% meer uitgegeven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Vooral aan duurzame goederen (+9,1%) werd in september volgens het CBS meer uitgegeven dan een jaar eerder. De CBS consumptieradar laat zien dat de omstandigheden voor consumptie in november gunstiger zijn dan in september. De omstandigheden worden o.a. bepaald door de verwachtingen van consumenten, arbeidsmarktontwikkelingen en vermogensontwikkelingen.

Daarnaast is het consumentenvertrouwen in november gelijk gebleven t.o.v. oktober, aldus het CBS. Het saldo % positieve en % negatieve antwoorden komt in oktober uit op 23, dat is ruim boven het langjarig gemiddelde. De deelindicator economisch klimaat nam iets af en de deelindicator koopbereidheid bleef gelijk.

Klik hier om het bericht van het CBS over de uitgaven van consumenten te bekijken.
Klik hier om het bericht van het CBS over het consumentenvertrouwen te bekijken.