44% van de Nederlanders vindt dat studieschulden geregistreerd moeten worden bij BKR

44% van de Nederlanders vindt dat studieschulden geregistreerd moeten worden bij BKR

44% van de Nederlanders is van mening dat studieschulden geregistreerd moeten worden bij BKR, ruim een kwart (26%) is het hier niet mee eens. Dit blijkt uit de vierde meting van de VFN Financieringsbarometer in 2017, die is opgesteld door onderzoeksbureau GfK in opdracht van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN). Uit het onderzoek blijkt tevens dat van de jongeren onder de 30 jaar 44% vindt dat studieschulden niet geregistreerd moeten worden bij BKR. Onder personen die studeren is dit zelfs 65%. Ook ouders met kinderen in de leeftijd van 13-17 jaar zijn het bovenmatig oneens met de stelling (34%). Daarentegen vindt 53% van de gepensioneerden (of VUT) dat studieschulden juist wél moeten worden geregistreerd.