BKR: Steeds minder betalingsachterstanden

BKR: Steeds minder betalingsachterstanden

Volgens de Kredietbarometer van BKR had 6,6% van de mensen met een BKR-registratie op 1 januari een betalingsachterstand. Dat is het laagste niveau sinds de start van de Kredietbarometer in 2012, toen 7,5% van de kredietnemers een betalingsachterstand had. Op 1 juli 2015 hadden verhoudingsgewijs de meeste mensen een betalingsachterstand (9,5%). Het aantal geregistreerden in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) is sinds 2012 gestegen van 8,8 miljoen naar 10,4 miljoen, dit komt o.a. doordat inmiddels ook private lease regelingen en telefoonkredieten worden geregistreerd. In absolute aantallen telt Nederland nu ruim 687.000 mensen met een betalingsachterstand tegen bijna 730.000 een jaar geleden.

Klik hier om het bericht van BKR te bekijken.