CBS: Consumptie december 1,2% gestegen. Consumentenvertrouwen februari onveranderd positief.

CBS: Consumptie december 1,2% gestegen. Consumentenvertrouwen februari onveranderd positief.

Volgens het CBS hebben consumenten in december 2017 1,2% meer uitgegeven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Vooral aan overige goederen (+3,6%) werd meer uitgegeven. Aan duurzame goederen (-3,2%) werd in december minder uitgegeven dan een jaar eerder, aldus het CBS. De CBS consumptieradar laat zien dat de omstandigheden voor consumptie in februari net zo gunstig zijn als in december. De omstandigheden worden o.a. bepaald door de verwachtingen van consumenten, arbeidsmarktontwikkelingen en vermogensontwikkelingen.

Daarnaast is het consumentenvertrouwen in februari nagenoeg gelijk gebleven, aldus het CBS. Het saldo % positieve en % negatieve antwoorden komt in februari uit op 23 (januari 24), dat is ruim boven het langjarig gemiddelde. De deelindicatoren economisch klimaat en koopbereidheid namen beide licht af.

Klik hier om het bericht van het CBS over de uitgaven van consumenten te bekijken.
Klik hier om het bericht van het CBS over het consumentenvertrouwen te bekijken.